Genişletilmiş Güvenlik Bilgi Formu

- Genişletilmiş Güvenlik Bilgi Formu (GGBF) nedir?

Maruz kalma senaryoları, kullanım sırasında çalışanların, tüketicilerin ve çevrenin tehlikeli maddelere maruz kalmasının nasıl kontrol edilebileceği hakkında bilgi sağlar.

Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmeliğe göre:
Kimyasal güvenlik raporu hazırlaması gereken tedarik zinciri içindeki herhangi bir aktör; ilgili maruz kalma senaryolarını, uygun olduğu durumlarda maruz kalma ve kullanım kategorileri de dâhil olmak üzere belirlenmiş kullanımları ve Yönetmelik ekinde (EK 7-10) yer alan standart test rejimlerinin uygulanmasından kaynaklanan belirli koşulları içeren bilgileri güvenlik bilgi formunun ekinde sunar. Bu şekilde genişletilmiş güvenlik bilgi formu hazırlanır.

Alt kullanıcı da, kendi güvenlik bilgi formunu hazırlarken kendisine verilen güvenlik bilgi formundaki belirlenmiş kullanımlarla ilgili bilgi ve maruz kalma senaryolarını da güvenlik bilgi formuna ekler.
Herhangi bir dağıtıcı, bilgi aktardığı kullanımlar için kendi güvenlik bilgi formunu hazırlarken, kendisine verilen güvenlik bilgi formundaki maruz kalma senaryolarını aktarır ve buradaki diğer ilgili bilgileri kullanır.

Tedarik zincirindeki bir şirket REACH kapsamında bir kimyasal güvenlik değerlendirmesi yaptığında, ilgili maruziyet senaryoları bir maddenin güvenlik bilgi formunun eki olarak dahil edilmelidir.

- KKDİK kapsamında tedarik zincirindeki roller nelerdir?

KKDİK kapsamında roller (aktörler):
- İmalatçı: Maddeyi Türkiye’de imal eden Türkiye’de yerleşik gerçek veya tüzel kişiyi,
- İthalatçı: İthalattan sorumlu Türkiye’de yerleşik gerçek veya tüzel kişiyi,
- Tek temsilci: Türkiye dışında yerleşik imalatçı, formülatör veya eşya üreticisi tarafından ithalatçı yükümlülüklerini yerine getirmek için atanmış Türkiye’de de yerleşik gerçek veya tüzel kişiyi,
- Alt kullanıcı: İmalatçı ve ithalatçıdan farklı, bir maddeyi kendi endüstriyel veya profesyonel faaliyetleri esnasında kendi halinde veya bir karışım içinde kullanan ve dağıtıcı ya da tüketici olmayan Türkiye’de yerleşik gerçek veya tüzel kişiyi,
- Eşya üreticisi: Eşyayı üreten veya montajını gerçekleştiren Türkiye’de yerleşik gerçek ya da tüzel kişiyi,
- Dağıtıcı: Perakendeci de dâhil olmak üzere, bir maddeyi kendi halinde veya karışım içinde, üçüncü taraflar için sadece depolayan ve piyasaya arz eden Türkiye’de yerleşik gerçek veya tüzel kişiyi ifade etmektedir.


- Maruz kalma senaryosu nedir? Nasıl hazırlanır? Bilgi için tıklayınız.

İşimiz sadece "Kimya" dır.
Kimyasallarla ilgili projelerinizde hedeflerinize ULAŞ Mühendislik Danışmanlık'la ulaşın...